Nyhetsbilder2018/2

Centrumhandeln

/lordag-fm-.jpg

Den eviga frågan om hur staden ska hållas levande. Det blev så tydligt en lördag på väg ner till ateljén. Lördagarnas traditionella marknad försvann då Alléloppisen drog igång och drog folket till sig. Istället för att då flytta Alléloppisen till Stora Torget tillsammans med knallarna, skickade kommunen istället ner knallarna till Lilla Torget. Och så blev Stora Torget en P-Plats även på lördagarna. Och nu hävdas det från olika håll att centrumhandeln dör om inte P-platserna på Stora Torget får vara kvar...

 

Valspecial

/valet2018.jpg

Idén om de olika partierna som tvättmedel i affären kom till mig kl. 3.00 en sömnlös natt. Det var bara att gå upp och få ner idén på papper. Sedan tog det två veckor att stöta och blöta texterna som skulle stå på paketen.

 

Raketforskning

/gangbro.jpg

Ibland undrar man vad det är som gör att tiden bara går utan att något händer. I säkert tio - femton år har det nu diskuterats i Alingsås hur man ska göra med E20 som löper genom stan. Att man inte kommit till beslut har olika skäl, och det är väl på något vis ok - det är trots allt ett stort beslut. Men att man inte kunnat göra något åt den närmast livsfarliga gång- och cykelövergången vid Svearondellen är mycket dåligt! Hur svårt kan det vara?

 

ABC-härvan

/muddring.jpg

Kring Alingsås Business Center, förkortat ABC, är mycket fortfarande oklart. Kommunchef och anställda står på var sin sida i en konflikt som för den utomstående ter sig kanska märklig. Och snårig.  

 

Företagsranking 2018

/ranking.jpg

I den årliga företagsrankingen hade Alingsås kommun rasat ännu längre ner på listan. Trots att man efter förra årets ranking sägs tagit tag i detta för att göra kommunen mer attraktiv för företag.

 

Ka-Bom!

/kabom.jpg

Det gamla industrikvarteret Kabom i Alingsås har rymt allt från klubbar, föreningar, boende för nyanlända och bibliotek. Nu är allt utrymt för renovering och tvärtemot vad man en gång lovade ska det nu bli kontor och bostäder av alltihop. Det är som en naturlag - ett gammalt hus vilket invånarna i en stad vill använda till kultur- och förenigsliv, måste bli till just kontor! 

 

Nolhaga slott

/nolhaga.jpg

Det gamla slottet i Nolhaga park har varit resaurang och kafé under det sista året. Men nu är det slut med det och ingen vet riktigt vad det ska användas till.

 

Stadsprofilen

/potatisen.jpg

Varje stad letar desperat efter en slagkraftig slogan för att "hamna på kartan". Nu har vi kört Capital of Fika ett tag, men det ryktas om att potatisen är intressant igen...

 

Vinster i miljökrisen

/gosen.jpg

När jag läste om gösen slog det mig att det alltid finns något djur som gynnas av att miljön blir sämre. Precis som det alltid finns människor som gör vinster i och med miljöförstöringen. Och det är väl just därför det är så svårt att vända utveckligen mot en mer hållbar värld.

Jag har inget emot gösen fö. :)

 

Julspecial

/jul2018.jpg

Årets julspecial fick bli en summering av året. Och jag tar ju varje tillfälle till att få rimma. En gammal läsebok jag fann på loppis fick agera modell för ABC-boken.