Nyhetsbilder2017/2

Sommaren 2017

/handeln01.jpg

Inget gör handlen gladare än en regning och kall sommar. Det enda svenska folket verkar kunna ta sig för då är att köpa mer prylar. Det håller handlen igång, men jag vet inte hur det går ihop med omställningsarbete och miljömedvetenhet.

 

Återvinning?

/atervinning.jpg

Hur svårt kan det vara?

 

Den eviga frågan om E20

/trafikverket.jpg

Efter lång väntan på att Trafikverket skulle presentera planerna för de kommande åren, visade det sig att Alingsås och genomfarten av E20 inte ens fanns med...

 

Allt blir roligare på engelska

/host-events.jpg 

Ja, jag tycker det är fåingt med uttryck som "Local fika". Vem vänder man sig till? Vilka länder tänker man sig ska lockas till Alingsås av detta? Och varför heter det Alingsås Business Center? Vad är det för fel på ord som Näringsliv?

Nå, men det är ju alltid roligt att rimma! Det känns som att följa en gammal tidningstecknar-tradition. 

 

Damen med handväskan

/handvaskan.jpg

Svår bild att teckna! Möjligen rekord i research; artiklar, radiodokumentär, tankar, tankar... Jag skulle kunna skriva en essay i ämnet. :) Jag kunde dock inte välja att inte teckna något om statyn, det hade känts märkligt och kanske lite fegt. Valde till slut en mera filosofisk infallsvinkel kring vad vi får göra och inte och varför vi accepterar vissa saker och vissa inte. Idén med två statyer i bild föddes fö. i ett tidigt idéstadium. Jag tänkte att det måste gå att göra något på det faktum att det nu finns två st statyer gjutna i brons.

 

Lövblåsningens tid

/lovblasning.jpg

Har länge velat göra något på just lövblåsning. Har likaså länge velat ha med det amerikanska action-film-uttrycket: "Go, go, go!" i någon bild. Jag fick med båda i samma teckning. :)

Parken med fontänen i bakgrunden är Plantaget i centrala Alingsås, förr i tiden en stadsodling, numera park och tillhåll för personer som uppskattar en öl eller två ute i det fria.

 

Postväsen

/postvasen.jpg

En gång för längesedan hade vi ett postväsen som gick att lita på i ur och skur. Det var ett av samhällets stöttepelare - skickade du ett brev eller ett paket så kom det fram. Numera dyker frågor som "när?" och "om?" upp då man lägger något på lådan.

 

Och så var det jul igen

/jul2017.jpg