Nyhetsbilder2016/2

Skyltpolicy i Alingsås?

/skyltpolicy.jpg

När Bolltorps handelsområde ville sätta upp en skylt på byggnaderna satte byggnadsnämnden stopp med hänvisning till kommunens skyltpolicy. Ett helt ok beslut i en småstad som försöker hålla på småskaligheten, om det inte vore för att Vimpeln tilläts sätta upp sin takskylt. Den har nu suttit där sedan gallerian invigdes och tydligen är den i linje med kommunens skyltpolicy, trots höjden. Jag misstänker att man helt enkelt använder ett annat måttsystem kring sjön Gerdsken, där Vimpeln ligger, som omvandlar cm till dm - den "Gerdska tomstocka".

 

En ovanligt lång långbänk

/langbank.jpg

E 20 skär rakt igenom Alingsås och delade då den drogs området Stampen mitt itu. Min första Kvicktänkta nyhetsteckning i Alingsås Tidning 2014 handlade om överdäckningen av E 20. Då hade man precis kommit fram till att det inte skulle gå. Men sedan har man kommit på att det faktiskt går, men att det blir för dyrt. Men att det kanske finns pengar. Fast det inte finns pengar. Osv. osv. En bild till i ämnet blev det under 2015, då kring en idé med en bro över stan och det tänkta handelsområdet A+ som sägs kunna bli verklighet om bara E20 på något sätt kan försvinna. Detta var alltså tredje bilden i ämnet och fler lär det bli....

 

När spel blir verklighet

/minecraft.jpg

För ett tag sedan byggdes en modell av Alingsås upp i Minecraft. Jag kunde inte låta bli att fundera på hur det skulle se ut om verkligheten skulle anpassas till spelet.

 

Ett evigt slit

/ettslit.jpg

Varje gång jag passerar ett gym tänker jag på hur mycket energi som enbart går åt till våra kroppar idag. Jag ser tränande människor som välter traktordäck, springer med tyngder efter sig eller bara lyfter olika saker till ingen nytta alls. Det är ju inte så att traktordäcken ska någonstans... Det är något paradoxalt med att vi jobbar mindre och mindre med kroppen i vårt jobb, men istället sliter fysiskt på fritiden istället.

 

...på grund av sjukdom

/gass.jpg

Nu kan det avslöjas - även tecknare blir sjuka.

 

Trender komma, trender gå

/pokemongo.jpg 

För bara några månader sedan var mobilspelet Pokémon-Go hett stoff. Det orsakade trafikfaror, människor kom samman, ungar gick i kyrkan eftersom det fanns Pokémon-Stop där, osv. I Alingsås fick Järtas park plötsligt liv, då Pokémonspelare sågs överallt jagande monster. Men underbart är kort - de flesta har redan tröttnat på spelet och väntar nu på nästa speltrend. Vi andra fattade knappt att Pokémon-Go hade kommit förrän det försavnn.

 

Budgetrace 2016

/budget03.jpg  

Inför 2016 års budgetförhandlingar i Alingsås kommun tog Aliansen hjälp av SD för att rösta bort de Rödgrönas budget. Joakim Järrebring (S) menade att man kommit överens om vissa principer kring budgeten för att säkerställa att styrande parti också styr under egen budget. Men några sådana principer ansåg sig inte Aliansen ha skrivit under på. Resultatet blev att Aliansens budget fick flest röster, vilket fick de Rödgröna att lämna över styret av kommunen till Aliansen.

 

Meröppet

/biblioteket02.jpg

Sedan ett tag tillbaka har Alingsås bibliotek, och numera Kulturhus, "meröppet". Detta innebär att man kan besöka biblioteket även då biblioteket har stängt, men det finns då ingen personal på plats. Bra, naturligtvis, för oss som hungrar efter litteratur även på kvällar och helger. Men på sistone har det uppdagats att ungdomar, kanske inte alltför förvånande, börjat använda lokalerna för annat än att läsa böcker på kvällarna. För närvarande har man nu tvingats stänga Konsthallen under meröppetstiden då konstverket vid upprepade tillfällen blivit förstört. Framtiden får nu utvisa hur mycket "Meröppet" alingsåsarna kan klara av. 

 

Årets julklappar

/julklappar.jpg

2016 års sista bild i AT blev ett slags summering av hösten men också en blick framåt. Jag har alltid gillat att rimma och att skriva på vers, så jag tog chansen att skriva några julklappsrim. Jag begränsade den här bilden till svart, rött och grönt så som det kunde se ut i äldre illustrationer då det var dyrare att trycka i flerfärg. Jag tyckte att bilden på så vis fick en julnostalgisk känsla. Samtidigt är det också något i utmaningen att ibland begränsa färgerna som jag gillar.