Nyhetsbilder 2014

Följande bilder har publicerats i Alingsås Tidning. Under rubriken Kvick-tänkta nyhetsteckningar kommenterar jag saker som sker och pratas om i Alingsås - stort som smått.

2014

Överdäckningen av E20 

/hult02.jpg

Under lång tid har diskussion förts om att bygga en överdäckning av E20 som går rätt igenom Alingsås, för att på så vis knyta ihop staden igen. Planerna gick dock i stöpet och kommunpolitiker Kjell Hult fick ge upp sitt projekt, dock inte helt och hållet...

 

SJ och Alingsås

/x2000red.jpg

SJ har på förslag att dra in vissa tågstopp i Alingsås. För att försöka blidka SJ bjuder en delegation från Alingsås kommun tågpersonal på fika. Om detta hjälpte eller ej får framtiden utvisa.

 

Mysteriet med sköldpaddorna

/lillaan02.jpg

Under våren 2014 rapporterades det om flera märkliga fynd av sköldpaddor i Lillån som flyter genom Alingsås centrum. Ingen tycks än så länge veta var de kom ifrån. 

 

Buskörning på nätterna

/polis.jpg

Pga problem med buskörning genom Alingsås centrum på nätterna har det införts en regel som säger att bilister endast får passera N. Strömgatan en gång mellan kl. 22.00 och 06.00. Hur detta ska bevakas är ännu inte känt men en och annan vilsen nattbilist kan alltså riskera att åka fast från och med nu.

 

Kampen om skolan

/skolan01.jpg

Inför valet 2014 tävlar partierna i Alingsås om att bräcka varandra i löften om hur mycket de tänker satsa på skolan. Alla vill vara med och spela om väljarnas sympati. Om det däremot finns täckning för löftena lär väl framtiden utvisa.

 

Valet 2014

/valet2014.jpg

En illustration som försöker belysa valets komplexitet. Vad är det egentligen vi väljer och vad är det som påverkar de val vi gör? Skylten "Varning för strak högervind" är jag mest nöjd över.

 

Efter valet 2014

/jarrebring.jpg

I Alingsås liksom i riksdagen vann Socialdemokraterna men frågan var vilka partier som skulle gå med? Joakim Järrebring (s) var den som fick i uppgift att samla ihop till ett starkt kommunstyre. Ett tag såg han dock väldigt ensam ut i partisoffan...

Kul i sammanhanget är att kort efter att bilden publicerats i Alingsås tidning kontaktade Joakim Järrebring mig och ville köpa bilden. Det fick han naturligtvis göra, då jag såg hans förfrågan som det bästa betyg jag kunde fått för en lyckad bild.

 

Alingsåsparken

/parken.jpg

Till mångas stora sorg har man i Alingsås låtit en teaterbyggnad från 1930-talet stå och förfalla. Idag är byggnaden utom all räddning och endast rivning återstår. Några enkla åtgärder i tid hade dock kunnat rädda denna unika byggnad. Från kulturarv till kulturslarv.

 

Julhandeln

/julfett01.jpg

Varje år tycks julen ta ett steg närmare semestern. I år dök den första julmusten upp redan i slutet av september för att snart följas upp av Julskum och adventsstakar. Jag undrar varje år hur långt det är möjligt att ta julen? Vem vill fira jul i tre månader?

 

Stora Torget

/storatorget.jpg

I Alingsås finns två närliggande torg: Stora och Lilla torget. Båda dessa torg används idag huvudsakligen som parkeringsplatser mitt i centrum. I flera år har det diskuterats hur Stora torgets framtid egentligen ska te sig. Framtiden får utvisa om torget ska vara en mötesplats eller en P-plats eller kanske något helt annat.

 

Rondell-ubåt

/ubat01.jpg 

Plötsligt stod det en stor ubåt av pressening och trä mitt i Götarondellen i Alingsås. Ingen visste vem som byggt den eller hur den kommit dit. Den blev snart bortforslad då den sågs som en trafikfara. Men jag kunde inte låta bli att fundera på hur det skulle se ut om Försvaret plötsligt började söka efter ubåtar i alla Alingsås rondeller. Här söks det i rondellen utanför Lidl och i bakgrunden skymtar Brogården där jag själv bor.

 

Fornfynd utanför Alingsås

/balinge01.jpg

I ett område vid namn Bälinge strax utanför Alingsås pågår just nu utgrävningar av fornfyndsplatser. Men strax intill utrgävningarna ligger Bälinge återvinningsstation vilket fick mig att fundera på om det fanns något slags samband. Själv är jag mycket förtjust i arkeologen i bakgrunden som lycklig drar upp en overhead-apparat ur marken.

 

Julkontraster

/jul2014.jpg

Svårt att inte slås av de ekonomiska klyftor i samhället som blir så tydliga just under julhandlen. Medan folk rusar ut och in ur affärer och butiker med välfyllda kassar och medan "årets julklapp" kan vara en platt-tv för flera tusentals kronor, sitter det romska tiggare på gatan som knappt ens har mat för dagen. Naturligtvis ingen rolig bild, men angelägen.

 

Detta var de bilder som publicerats i Alingsås Tidning under 2014.

Fortsätt till Galleri Kvicktänkta nyhetsteckningar 2015 för att se mer av mina bilder.