Mattias Kvick - Djurporträtt

Varje djur är unikt

Jag bloggar!

Hittills har jag mest lagt upp färdiga texter här på hemsidans blogg, som Tanken bakom konsten, vilket egentligen var en längre essä om konst vilken jag delade upp i fyra delar. Men nu tänkte jag börja blogga på riktigt, dvs. skriva direkt här på sidan. Jag antar att texterna kommer att röra saker som tecknadet, skapandet, skrivandet, musiken och kanske till och med småföretagandet. Ty jag är ju egenföretagare numera, till min egen stora häpnad.

Jag kan ju faktiskt avverka den där firmadelen nu direkt förresten, så är det gjort. Som tecknare, konstnär, musiker, mm. tvingas man mer eller mindre att någon gång starta egen firma. Detta för att kunna ta betalt av kunder utan att skattefuska och för att kunna sköta momsen på ett skatteriktigt sätt, osv. Men nu är ju inte jag den som brinner för företagande och entreprenörskap så det känns som att tassa in i företagsvärlden från baksidan via köksingången, utan slips.

Nu sitter jag på lediga stunder under läslampans sken och läser på om momsregler, kredit och debet och annat spännnade som hör ekonomin till, medan jag längtansfullt sneglar bort mot bokhyllans ryggtitlar: Processen, Blek kung, Pesten och Vem älskar Yngve Frej? Där står de och bara längtar efter att bli öppnade och lästa, men jag är ju en man av karaktär och viljestyrka så de får vänta. Åtminstone till i kväll.

Så mycket mer än så är det väl inte att säga om en enskild firma. Men nu är det i alla fall gjort och jag kan i kommande inlägg istället ägna mig åt väsentligheterna.

/Kvick  

 

14 sep 2015

/jag.jpgVälkommen

Välkommen till www.mattiaskvick.n.nu.

Facebook

Nyhetsbrev

Länkar